lördag 15 januari 2011

GI kyckling


´
Hör du till dem som liksom jag haft det lite väl gott i jul. Det straffar sig alltid för mig när jag ställer mig på vågen. Har börjat äta enligt GI och det är faktiskt inte så dumt, det finns många bra recept att hämta på nätet.....

Ingredienser
4 st kycklingfilé(er), ca 500 g
3 msk balsamvinäger
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
1 krm spiskummin, malen
1 krm koriander, malen
3 st limefrukt(er)
1 påse blandad sallad
1 paket gröna bönor, frysta
2 st morot/morötter
örtkryddor, färska, basilika, koriander
1 st paprika
3 dl bulgur
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
2. Blanda samman marinaden av balsamvinäger, pressad vitlök, olivolja, spiskummin och koriander. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och låt marinera i minst 10 minuter.
3. Skala och skär morötterna i strimlor och paprikan i tärningar. Koka upp bönorna i saltat vatten och koka mjuka. Riv bladsallad av olika slag och fördela på tallrikar.
4. Tag upp kycklingen ur marinaden och grilla kycklingfiléerna i en grillpanna ett par minuter på vardera sidan. Låt kycklingen steka klart i ugnen i ca 10 minuter tills att köttet är genomstekt. Tag ut kyckling och lägg köttet ovanpå grönsaksbädden och toppa med lite färska örtkryddor och färsk lime. Tips! Limefrukter kan grillas. Dela och ställ dem med snittsidan mot glöden.

Inga kommentarer:

Granola homemade

Äter Lchf av och till och jag gillar verkligen dieten. Att avstå från kolhydrater mår min kropp bra av men... Jag sakmar det där ...