![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEher3jRYBcdRrWcyyayWEIh3hgtv5P01XEaVVTgdb2TaD3fbaJ87uiHQhzNbGTaAcP_UjA8rURnrJB4YAMO-nJRVs4p8uugYmVFVwAwKXljs2JRsAHAsP1Sb4tQDrEqoiqtxbapv-pVJOY/s400/712379755.jpg)
Det är något visst med att kocka själv och skippa halvfabrikaten. Egentligen tar det inte så mycket längre tid och dessutom ett bra sätt att få killarna att äta grönsaker :-)
nedan: Per Morbergs recept
Färdigt på: 1 tim 30 min Ingredienser
2 2 l vatten
300 300 g högrev
1 1 st lök
1 1 st purjolök (det vita)
1 1 bit rotselleri
1 1 bit kålrot
3 3 st morötter
1 1 paket gröna ärtor
10 10 st vitpepparkorn
1 1 kvist timjan
1 1 kvist lagerblad (obs färska lagerblad är mycket mildare). Om ni har torkade blad räcker det med tre
Tips
Per lagade även
Blåbärspaj
Annons:Annons:Annons:Gör så här
1. Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Lägg i köttet.
2. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Skumma bort ev skum med en hålslev.
3. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.
4. Ta upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.
5. Tärna köttet eller skär det i skivor. Lägg ner det i soppan igen och smaka av ytterligare med salt och peppar.
6. Servera gärna med en ostmacka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar