tisdag 6 september 2011

Egen köttsoppa idag



Det är något visst med att kocka själv och skippa halvfabrikaten. Egentligen tar det inte så mycket längre tid och dessutom ett bra sätt att få killarna att äta grönsaker :-)

nedan: Per Morbergs recept

Färdigt på: 1 tim 30 min Ingredienser
2 2 l vatten
300 300 g högrev
1 1 st lök
1 1 st purjolök (det vita)
1 1 bit rotselleri
1 1 bit kålrot
3 3 st morötter
1 1 paket gröna ärtor
10 10 st vitpepparkorn
1 1 kvist timjan
1 1 kvist lagerblad (obs färska lagerblad är mycket mildare). Om ni har torkade blad räcker det med tre


Tips
Per lagade även
Blåbärspaj

Annons:Annons:Annons:Gör så här
1. Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Lägg i köttet.

2. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Skumma bort ev skum med en hålslev.

3. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.

4. Ta upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.

5. Tärna köttet eller skär det i skivor. Lägg ner det i soppan igen och smaka av ytterligare med salt och peppar.

6. Servera gärna med en ostmacka.

Inga kommentarer:

Granola homemade

Äter Lchf av och till och jag gillar verkligen dieten. Att avstå från kolhydrater mår min kropp bra av men... Jag sakmar det där ...